Klassisk Råraka

4 portioner

Enkelt och suveränt gott
800 g fast potatis
Salt&peppar
Grådö smör

1 burk Löjrom( eller stenbitsrom)
2 dl Grådö Crème Fraiche
Rödlök och Gräslök

Skala och riv potatisen, blanda med salt och peppar. Stek rårakor i smör.
Toppa med Löjrom, Crème Fraich, rödlök och gräslök. 


 

Skaldjurspasta


4 portioner

1 kg frysta räkor med skal
3 klyftor vitlök
1 klick Grådö smör
Salt &svartpeppar
2 Charlottenlökar
1 pkt soltorkade tomater
100g tinad bladspenat eller färsk
2 msk vetemjöl
5 dl Grådö grädde
1 tärning grönsaksbuljong
1/2 citron
2 dl riven Grådö Jubileumsost eller Grådö Specialost

Tina en påse räkor, skala. Hacka vitlök och charlottenlök, strimla soltorkade tomaterna och tillsätt tillsammans med spenaten, salt och svartpeppar. Fräs allt i smör en stund. Strö över mjöl och tillsätt grädde, buljongtärningcitron och riven ost. Smaka av med svartpeppar. Tillsätt räkorna sist så att dom bara blir varma. Servera med pasta och en sallad.

 

Halloumi/Grillost våffla


4 portioner

2 paket grillost
potatismjöl
smör till gräddning


Riv osten grovt och pudra över lite potatismjöl och vänd runt. Smörj in våffeljärnet med rikligt  med smör innan du gräddar. Fördela ca 1/4 av osten till en våffla. Grädda till den blivit gyllenbrun och frasig. Toppa med vad du tycker är gott t.ex. räkor, Crème Fraiche med pepparrot och dill. 

 

Korvstrimmel i god sås

4 portioner

400-500 g falukorv
1 gul lök
1 paprika
en bit purjolök
en klick Grådö Smör
2 1/2 dl Grådö grädde
soja
peppar


Skär korv och grönsaker till strimlor. Fräs först löken, sedan paprika, korv samt purjo. Häll på grädden och låt det hela koka ihop ett par minuter. Smaka av med soja och peppar. Servera med pasta.